Krantenartikelen

Tekst hier invullen...



Dominique zet dromen om in strip

Dominique Dewulf heeft de tweede prijs behaald in een kunstwedstrijd voor mentaal gehandicapten, goed voor 10.000 frank en een verrassingsreis. De Kuurnenaar, die in Den Achtkanter verblijft, had van het Werkcentrum voor Inrichtingswerk en Vrijetijdsbesteding ( WIV ) opdracht gekregen een kunstwerkte maken over dromen. Dominique tekende een stripverhaal waarin hij de Rijkswacht ter hulp schiet.

Café de Ezel

uit de 180 ' inzendingen hoorde hij bij de zes laureaten. Dominique moest enkel Marcella Hemghenbergs ui Lovendegem laten voorgaan Zij kreeg de eerste prijs, goed voor 15.000 frank De werken van alle deelnemers worden vanaf 15 juni in diverse etalages in het Gentse stadscentrum uitgestald.Dominique bij de Rijkswacht omdat hij zelf graag rijkswachter zou worden. ,,Ik zou graag zelf rijkswachter worden. Ik heb nu al drie verhalen gemaakt over ik doe bij de rijkswacht ben. Mijn nieuwste verhaal heet Café de ezel. Daarin hou ik een café open, maar al mijn klanten veranderen in ezels. De minister van Volksgezondheid laat dan zelf mijn café sluiten. Nu wil ik nog een uitgever vinden." Per stripverhaal is hij ongeveer een maand bezig. ,, Maar ik doe echt alles zelf. Ik bedenk het verhaal, maak de tekeningen, Kleur ze in,...Per week heb heb ik die uur crales, waarin in de strips maak. Maak er ook schilderijen."De Begeleider van Dominique is volgende week niet aanwezig in Den Achtkanter. ,,Maar dat geeft niet. Ik mag me nu hele week met crea bezighouden."

m.m 

Dominique tekent zijn ultieme wens: rijkswachter worden

Dominique Dewulf uit sterreweg 14 in Kuurne kaapte de tweede prijs weg op een Vlaamse kunst wedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperkingen. Onder de noemer <<Ik heb een droom >> wist de 21 jarige Kuurnenaar de jury te bekoren met zijn stripverhaal over <<Dominique bij de rijkswacht>> We zochten de jonge kunstenaar op in zijn werkatelier in het dagcentrum 't Boerhof van de Kortrijkse vzw Den Achtkanter .


<<ik droom er nu al jaren van om Ooit eens bij de rijkswacht te mogen werken>>steekt praat vaar Dominique van wal. <<Da's de reden waarom ik die droom zo graag met een stripverhaal wilde uitbeelden>> Sinds september vorige jaar bezoekt Dominique elke werkdag het dagcentrum van Den Achtkanter aan de sint-denijseweg 71 In Kortrijk.Hij koos er voor de job van <<azijnbewerker>> en verwerkt groeten en kruiden tot pickels en aanverwante sausjes en smaakmakers.<<Jufrouw Vera leert me in het crea-atelier die zaken aan die ik wil uitwerken.>> vertelt de kuurnenaar die houd van beelden boetseren, schilderen en stripverhalen tekenen. Een job als rijkswachter lijkt hem wel wat. << Ik kan soms niet slapen als ik er aan denk wat rijkswachters allemaal moeten en mogen doen. Wat leuk zijn om ooit eens een dag of misschien wel een hele week met die mensen te werken>>, bekent Dominique. Thuis heeft hij naast stapels documentatie, ook de voledige reeks rond << Heterdaad>> en << Flikken >> op videocassette. Trots toont hij ook een namaakpistool en een echte rijkswacht  het bekroonde verhaal << Dominique bij de rijkswacht>> dat veertien pagina's telt, heeft Dominique twee maanden gewerkt. Hij rust niet op zijn lauweren. Nieuwe strip zijn in voorbereiding.

uitgever

<< Ik bedenk zelf het verhaal, vulde vakjes in met tekeningen en kleur ze achteraf in. Enkel de tekstbalonnetjes worden door vader ingevuld>> verduidelijk de tekenaar. <<Misschien is er wel een uitgever die mijn stripverhalen in albumvorm wil verspreiden. Op die manier zou ik natuurlijk echt beroemd worden.>>

Artikel geschreven door Geert Van Gheluwe

Dominique Dewulf wint publieksprijs op kunsttentoonstelling

Dominique Dewulf uit Kuurne won zopas de publieksprijs op de tentoonstelling Kunst anders bekeken in de Groeningeabdij. Dit was een initiatief van de Adviesraad voor mensen met een handicap.

Kunst anders bekeken is een bijzondere tentoonstelling, met werken die volledig zelfstandig gemaakt werden door mentaal gehandicapten uit West-Vlaanderen. Dominique Dewulf, uit de Sterreweg 14 in Kuurne, won met 44 voorkeurstemmen de prijs van het publiek, een cheque ter waarde van 10.000fr.

Academie

"Ik ben uiteraard tevreden. Mijn kunstwerk is eigenlijk afgeleid van een foto die ik nabootste", verklaart Dominique. "Het is een portret van een hele familie, die glimlacht naar een fotograaf die een foto wil nemen. Ik was er drie dagen mee bezig. Het is ook niet de eerste keer dat ik een prijs win. Enkele jaren geleden veroverde ik de tweede prijs op een wedstrijd van Bert Anciaux. Ik tekende toen een strip over de Rijkswacht."

Dominique kan zich dag en nacht met tekenen en knutselen bezighouden. Het is een echte passie voor hem. "In den Achtkanter hou ik me vaak bezig met tekenen en ik volg ook les aan de Academie", rondt Dominique af.

Experiment

In de kunstacademie loopt nu een experiment met mentaal gehandicapten, die er leren er tekenen en schilderen. Het is de bedoeling om, na een gunstige evaluatie, die opleiding te integreren in het gewone programma van de kunstacademie.

De tentoonstelling Kunst anders bekeken liep van 20 november tot 10 december. "We kunnen tevreden zijn", vindt Bernard Iserbyt, voorzitter van de Adviesraad voor mensen met een handicap. De Adviesraad was de organisator van deze expositie. "Het idee voor deze tentoonstelling dateert al van vier jaar geleden, toen we in Kortrijk de Special Olympics organiseerden. Aan die Olympics is altijd een kunsttentoonstelling verbonden. Wij kwamen op het idee om dat eens zelfstandig aan te pakken, maar dan alleen voor West-Vlaanderen. En het resultaat mag gezien worden: 600 bezoekers kwamen over de vloer. Daarnaast kregen we 105 werken binnen van 54 kunstenaars. 70 werken werden door een professionele jury geselecteerd voor de expositie."

Het knapste kunstwerk was van Christian Swennen uit Poperinge. De tweede prijs ging naar Karel Bogaerts uit Loppem, en de publieksprijs dus naar Dominique Dewulf.

(CDW)

Dominique Dewulf won de publieksprijs tijdens de tentoonstelling Kunst anders bekeken. Dat is een bijzondere tentoonstelling met werken die gemaakt werden door mensen met een mentale handicap. (Foto BWB)


Agent Dominique vat dief bij de lurven

Voor Dominique Dewulf uit Kuurne ging gisteren een droom in vervulling. Een hele dag trok hij samen met agenten van de politiezone Vlas op pad. Als klap op de vuurpijl raakte hij betrokken bij de ,,arrestatie'' van een handtasdief in het Magdalenapark in Kortrijk (foto). De Kortrijkse agenten bedolven hem tot slot onder de politiegadgets.

Vrijdag 25 april 2003 om 00:00

Al jarenlang is de 24-jarige licht mentaal gehandicapte Dominique Dewulf gepassioneerd door alles wat met politie te maken heeft. In het tuinhuis van zijn woning richtte hij een heus museum in met talloze politiespullen. Zijn grote droom was om even van het echte politiewerk te proeven. ''Hij schreef een brief naar de burgemeester, die de vraag op zijn beurt doorspeelde naar onze korpschef'', legt hoofdinspecteur Dirk Huysentruyt van de Kortrijkse politie uit. ,,We maakten er werk van en knutselden een hele dag in elkaar.''

In de voormiddag bracht hij samen met zijn partner-inspecteur Danny Dewaele een bezoek aan de motoren en de wagens van de politie. Hij nam ook deel aan een schietoefening. In de namiddag mocht Dominique mee op patrouille. ,,Plots liep er via de radio een oproep binnen dat er zich in het Magdalenapark een handtasdief schuil hield'', doet de 24-jarige Kuurnenaar zijn verhaal. "Samen met mijn partners en de patrouillehond konden we de dief arresteren." Dominique zelf voerde een grondige controle uit en vond de gestolen handtas en een mes terug. Stevig geboeid werd de boef naar het politiecommissariaat gevoerd. ,,Wat er nu met de dief zal gebeuren, hangt af van de procureur'', wist de kersverse agent. Voor alle duidelijkheid : de arrestatie was in scène gezet, maar dat wist de inspecteur-voor-een-dag niet.

Dominique mocht op het commissariaat de gelukwensen ontvangen van de agenten die hij tegen het lijf liep. ,,Het was heel plezant. Het is zeker voor herhaling vatbaar'', kon hij zijn geluk nauwelijks beschrijven. ,,Ik ben een enorme fan van de politie. Ik teken stripverhalen over de politie, surf regelmatig naar politiesites op internet en verzamel alle mogelijke politiespullen.''

Zijn geluk kon helemaal niet meer op toen hij van de Kortrijkse agenten een tafel vol politiespullen in ontvangst mocht nemen. Een certificaat van appreciatie en een beker van de politiezone Vlas maakten de dag compleet. (JF)

Kortrijkse politie vervult jongensdroom van Kuurnenaar

Als een evaring agent sloeg Dominique in het park de dief in de doeien. Tot zelf de schoenen onderzocht de gelegenheidsagent

In het park naast het provinciaal zwembad werd gisterennamiddag een handtasdief opgepakt.Een belangrijk aandeel in die ( nep ) arrestatie was weggelegd voor Dominique Dewulf. 24-jarige politiefreak uit Kuurne beleefde zijn jongensdroom: een dag lang als een echte agent meedraaien.

Dominique Dewulf meldde zich gisteren vol ongeduld aan bij de politie.<< Al jaren ben ik een politiefan >>, vertelt de Kuurnenaar << Ik heb zelfs twee websites gemaakt over de politie. In mijn thuinhuisje heb ik een museum ingericht.Een rolletje in series 'Flikken' en Heterdaad' staat hoog op mijn verlanglijstje.Bovendien maak ik ook stripverhalen over politieavontuuren >> Dominique kreeg een politiepenning én echte handboeien. 's Namiddags was het ernst toen een oproep binnenliep voor een rugzakdiefstel vlakbij het provinciaal zwembad. Samen met inspecteur Danny Deawele snelde naar het park naast het zwambad.Als ervaren agent sloeg Dominique de dief in de boeien en fouilleerde hij de man, zelfs z'n schoenen toe.<< Een fluitje van een cent >> verklaarde Dominique achteraf. Danny Deweale toon zich bijzonder tevreden over zijn gelegenhijdscollega.

Artikel geschreven door VHS/ VJZ 

Agent Dominique pakt dief

Voor Dominique Dewulf uit Kuurne ging gisteren een droom in vervulling. Een hele dag trok hij samen met agenten van de politiezone Vlas op pad. Als klap op de vuurpijl raakte hij betrokken bij de ,,,arrestatie van een handtasdief in het Magdalenapark in Kortrijk De Kortrijkse agenten bedolven hem tot slot onder de politiegadgets. Al jarenlang is de 24 jarige licht mentaal gehandicapt Dominique Dewulf gepassioneerd door alles met politie te maken heeft. In het tuinhuis van zijn woning richtte hij een heus museum in met talloze politiespullen Zijn grote droom was even van het echte politiewerk te proeven. "hij scheef een brief naar de burgemeester, die de vraag op zijn beurt doorspeelde naar onze korpschef' , legt hoofinspecteur Dirk Huysentruyt van de Kortrijkse politie uit. ,,We maakten er werk van en knutselden een hele dag in elkaar." Het geluk van Dominique kon helemaal niet meer op toen hij van de Kortrijkse agenten een tafel vol politiespullen in ontvangst mocht nemen . Een certificaat van appreciatie en een beker van de politiezone Vlas maakten de dag compleet.

JF

Agent Dominique vat dief bij de lurven

Voor Dominique Dewulf uit Kuurne ging gisteren een droom in vervulling. Een hele dag trok hij samen met agenten van de politiezone Vlas op pad. Als klap op de vuurpijl raakte hij betrokken bij de ,,arrestatie'' van een handtasdief in het Magdalenapark in Kortrijk (foto). De Kortrijkse agenten bedolven hem tot slot onder de politiegadgets.
Al jarenlang is de 24-jarige licht mentaal gehandicapte Dominique Dewulf gepassioneerd door alles wat met politie te maken heeft. In het tuinhuis van zijn woning richtte hij een heus museum in met talloze politiespullen. Zijn grote droom was om even van het echte politiewerk te proeven. ''Hij schreef een brief naar de burgemeester, die de vraag op zijn beurt doorspeelde naar onze korpschef'', legt hoofdinspecteur Dirk Huysentruyt van de Kortrijkse politie uit. ,,We maakten er werk van en knutselden een hele dag in elkaar.''
In de voormiddag bracht hij samen met zijn partner-inspecteur Danny Dewaele een bezoek aan de motoren en de wagens van de politie. Hij nam ook deel aan een schietoefening. In de namiddag mocht Dominique mee op patrouille. ,,Plots liep er via de radio een oproep binnen dat er zich in het Magdalenapark een handtasdief schuil hield'', doet de 24-jarige Kuurnenaar zijn verhaal. "Samen met mijn partners en de patrouillehond konden we de dief arresteren." Dominique zelf voerde een grondige controle uit en vond de gestolen handtas en een mes terug. Stevig geboeid werd de boef naar het politiecommissariaat gevoerd. ,,Wat er nu met de dief zal gebeuren, hangt af van de procureur'', wist de kersverse agent. Voor alle duidelijkheid : de arrestatie was in scène gezet, maar dat wist de inspecteur-voor-een-dag niet.
Dominique mocht op het commissariaat de gelukwensen ontvangen van de agenten die hij tegen het lijf liep. ,,Het was heel plezant. Het is zeker voor herhaling vatbaar'', kon hij zijn geluk nauwelijks beschrijven. ,,Ik ben een enorme fan van de politie. Ik teken stripverhalen over de politie, surf regelmatig naar politiesites op internet en verzamel alle mogelijke politiespullen.''
Zijn geluk kon helemaal niet meer op toen hij van de Kortrijkse agenten een tafel vol politiespullen in ontvangst mocht nemen. Een certificaat van appreciatie en een beker van de politiezone Vlas maakten de dag compleet. (

JF)

Bekroning van een Passie !

Dominique Dewulf uit Kuurne won zopas de publieksprijs op de tentoonstelling Kunst anders bekekenin de Groeningeabdij. Dit was een initiatief van de Adviesraad voor mensen met een handicap.
Kunst anders bekeken is een bijzondere tentoonstelling. Met werken die volledig zelfstandig gemaakt werden door mentaal gehandicapten uitWest Vlaanderen Dominique Dewulf , uit Sterreweg 14 in Kuurne, Won met 44 voorkeurstemmen de prijs van het publiek, een cheque ter waarde van 10.000 fr.

Academie


,, Ik ben uiteraard tevreden. Mijn kunstwerk is eindelijk afgeleid van een foto die ik nabootste'', verklaart Dominique.,,Het is een portret van een hele familie, die een foto wil nemen. Ik was er drie dagen mee bezig.Het is ook niet de eerste keer dat ik een prijs win. Enkele jaren geleden veroverde ik de tweede prijs op een wedstrijd van Bert Anciaux.Ik tekende toen een strip over de Rijkswacht." Dominique kan zich dag en nacht met tekenen en knutselen bezighouden.Het is een echte passie voor hem,, In den Achtkanter hou ik me vaak bezig aan de Academie", rond Dominique af.

Experiment

In de kunstacademie loopt nu een experiment met mentaal gehandicapten, die er leren er tekenen en schilderenHet is de bedoeling om, na een gunstige evaluatie, die opleiding te integreren in het gewone programma van de kunstacademie.De tentoonstelling Kunst ander bekeken liep 20 november tot 10 december.,,We kunnen tevreden zijn", vind Bernard Iserbyt, voorzitter van de Adviesraad voor mensen met een verstandelijke handicap.De Adviesraat was de organisator van deze expositie. "Het idee voor deze tentoonstelling dateert al van vier jaar geleden, toen we inKortrijk de Special Olympcs is altijd een kunsttentoonstelling verbonden.Wij kwamen op het idee om dat eens zelfstandig aan te pakken, maar dan alleen voor West-Vlaanderen.En het resultaat mag gezien worden : 600 bezoekers kwamen over de vloer.Daarnaast kregen we 150 werken binnen van 54 kunstenaars. 70 werken werden door een professionele jury geselecteerd voor expositie."Het knapste kunstwerk was van Christian Swennen uit Popperige. De tweede prijs ging naar Karel Bogaerts uit Loppem. ende publieksprijs dus naar Dominique Dewulf


CDW

Dominique Dewulf ontmoet acteurs Flikken

KUURNE /LONDERZEEL - De licht verstandelijk gehandicapte Dominique Dewulf (27) uit Kuurne beleefde gisteren een absolute hoogdag. Hij werd door de acteurs van de populaire Eén-politieserie Flikken uitgenodigd in Studio 100 in Londerzeel. ,,Ik ben een enorme fan van de serie en hoop er zelf ooit een rol in te spelen'', aldus Dominique.

Zo fier als een gieter toonde Dominique Dewulf gisteren zijn foto's, collages en stripverhalen over de populaire Eén-serie Flikken aan de bekende tv-acteurs. Thuis legde hij een heus politiemuseum aan en zelf is hij al jaren in de weer met zijn allergrootste hobby. 
,,Ik vind Flikken de allerbeste serie ooit'', zegt Dominique. ,,De spanning is enorm goed opgebouwd. Andere Vlaamse politieseries vind ik ook niet slecht, naar Amerikaanse series kijk ik niet.'' 
De acteurs namen gisteren in Londerzeel een aflevering van het nieuwe seizoen op en voor Dominique werd al een tipje van de sluier gelicht. Het geluk van de jongeman kon niet op. Er zijn ook enkele nieuwe acteurs. ,,Die heb ik nu al leren kennen'', vertelt Dominique trots terwijl hij met hen poseert voor de foto. 

Eigen politiefilm

,,Ook de andere acteurs heb ik eindelijk eens gezien. Op de Flikkendag raakte ik al dichtbij maar toen is het net niet gelukt. Vandaag wordt mijn droom werkelijkheid. Ik wil zelf ooit een rol spelen in de serie. Ik heb het gevraagd, maar zal nog even moeten wachten.'' 
Toch heeft Dominique nog andere wilde plannen. Niet alleen gaat hij verder met zijn Flikken -stripverhalen, hij wil ook graag een eigen politiefilm maken. ,,Daarin speel ik een commissaris die wordt vermoord na een procedurefout'', zo legt hij uit. ,,Alles zit al in mijn hoofd. Ik ben al bezig aan het vervolg ook. Daarin verrijs ik als een soort Robocop. Misschien krijg ik wel enkele bekende acteurs zo ver om mee te spelen. Dat kost veel geld maar ik heb nog veel tijd.'' (THB)

IN ONS ELEMENT
Op zondag 11 december 2005 bracht Mivalti een unieke culturele manifestatie in de Europahal.

Vooreerst was er de kunstwedstrijd en -tentoonstelling "1e Prijs Johan Demeyer", rond het thema "Aarde, Water, Vuur, Lucht", gekoppeld aan een retrospectieve van de onlangs overleden kunstenaar. Ruim 60 kunstenaars uit verschillende West-Vlaamse voorzieningen namen deel. De jury was vol lof over de tentoonstelling in zijn totaliteit en verbaasd over de vele kunstwerken.

De eerste prijs was voor Dominique Dewulf (Den Achtkanter, Kortrijk) met "Tsunamie". De andere prijzen gingen naar Yves Voordecker (De Branding, Heule), Monica Impe (Ten Anker, Griet Ramacker en Griet Lesaffre (Regenboog, Kuurne) en Dorine Vyvery (Dominiek Savio, Gits).

De broers van Johan Demeyer, samen met directeur Roland
en de winnaars van de kunstwedstijd, glunderend op een rijtje...

Naast de kunsttentoonstelling was er nog een groots opgezet totaalspektakel. Na het welkomstwoord van Marie-Jeanne en Frederik, konden we genieten van de optredens van de dansgroepen van Mivalti en Sint Anna (Brugge). Ook de aangrijpende poezie van vijf bewoners van De Regenboog (Kuurne) bracht de emoties los.

De apotheose begon met een gewaagd optreden van Le Son Du Bidon. Op vier podia brachten ze "Aarde, water, lucht en vuur" letterlijk èn figuurlijk tot leven. Daarna kwam de theatergroep van Mivalti aan bod. Een 30-tal acteurs, brachten het thema, de vier oerelementen, in een wervelend geheel op scène. Een lach en een traan gingen hand in hand door de zaal. Het geheel resulteerde in een unieke slotscène die niemand onberoerd liet!


FLIKKENFAN DOMINIQUE DEWULF TEKENT FLIKKENSTRIP FLIKKENFAN DOMINIQUE DEWULF TEKENT FLIKKENSTRIP 


Flikkenfan Dominique Dewulf tekent Flikkenstrip

,,Zonde dat Andrea weggaat''

,,Ik droom ervan om zondag Andrea, Rebecca, en de hele cast van Flikken te kunnen ontmoeten, en samen met hen op de foto te kunnen'', glimlacht de 26-jarige Dominique Dewulf uit Kuurne. In afwachting van een eventuele ontmoeting droomt hij 's nachts letterlijk van Andrea en co, en tekent hij overdag aan een Flikkenstrip.

Dominique werd 26 jaar geleden geboren met een mentale handicap. Hij verblijft thuis en is overdag actief in het dagcentrum

De Achtkanter

in Kortrijk. In het crea-atelier werkt hij er op zijn manier aan diverse stripverhalen, gebaseerd op de televisieserie

Flikken.

,,Ik heb een fascinatie voor alles wat met rijkswacht en politie te maken heeft. Een paar jaar geleden mocht ik één dag meewerken met de politie van Kortrijk, en kon ik een handtassendief vatten. Geënsceneerd natuurlijk, maar toch wel een heel toffe ervaring. Ik verzamel ook alles wat ik kan bijeenkrijgen over de politie. Ik maakte ook al een Flikkenpop.''

Dominique moet zowat de meest frequente bezoeker van de Flikkenwebsite zijn. ,,Voor mijn strips baseer ik mij op de televisie-afleveringen. Ik zet de foto's over op mijn computer, print ze en daarna leg ik ze op een lichtbak en teken ik de contouren over. Soms haal ik verkeerstekens en zwaailichten van Internet, om de tekeningen een extra accentje mee te geven.''

Uitgevers lieten Dominique al weten dat zijn strips niet echt geschikt zijn om commercieel uit te geven, maar dat belet hem niet naarstig verder te werken aan zijn Flikkenstrips.

Flikkendag

,,Echt contact met de acteurs had ik nog niet. Ooit eens kort gechat met Rebecca Huys. Op één van de vorige Flikkendagen heb ik een tekening van Andrea afgegeven aan iemand van de bewaking, maar of hij ze inderdaad aan Andrea gegeven heeft, dat weet ik niet. Ik heb er in elk geval nooit iets van gehoord. Ik droom er echt van de cast te kunnen ontmoeten en er mee op de foto te kunnen. Meespelen in een aflevering zou nog beter zijn. Ik zou dan de rol van een Kortrijkse politie-inspecteur kunnen spelen, die geraadpleegd wordt bij een moord in Gent, met een link naar Kortrijk. Maar ze ontmoeten zou al heel veel zijn.''

Flikkendag. Zondag 25 september vanaf 10 uur in de binnenstad van Gent. Parade van 15 tot 16.30 uur. Concert met onder meer Luc De Vos, Natalia, Gene Thomas, Biezebaaze, Eurokids en de Flikkenband om 16.45 uur op het Emiel Braunplein.

'Flikken'-fan Dominique Dewulf wint Mivaltiprijs met zijn stripverhaal 'Tsunami Ramp'

"Mijn politiefilm met Andrea !"


Zopas won Kuurnenaar Dominique Dewulf (27) in Tielt de Mivaltiprijs met zijn stripverhaal 'Tsunami Ramp'. Deze licht verstandelijk gehandicapte striptekenaar is een fervente fan van het VRT-feuilleton 'Flikken' en maakte er zelfs al vier strips van. "Ik droom van een ontmoeting met Andrea Croonenberghs. Ik zou dolgraag met Andrea meespelen in een politiefilm die ik zelf schrijf en regisseer," aldus Dominique.Striptekenaar Dewulf is op 10 oktober 1978 in Kortrijk geboren. "Ik woon aan de Sterrewijk 14 in Kuurne," stelt Dominique zichzelf voor. "Mijn vader heet frans Dewulf en is zelfstandig boekhouder. Mijn moeder heet Annie Meersseman. Ik ben de oudste van twee kinderen. Mijn zuster Valerie is twee jaar jonger."

"Ik ben met een verstandelijke handicap geboren en volg heel mijn leven al aangepast onderwijs," vervolgt Dominique. "Sinds mijn 21ste ben ik voltijdse kunstenaar in het atelier van Den Achtkanter aan de Beeklaan 79a in Kortrijk. Anneleen Hendrikx is mijn begeleidster. Ik maak hier beelden, schilderijen en kartonnen poppen. Maar meestal maak ik stripverhalen. Voor mijn strip 'Tsunami Ramp' won ik op Mivalti in Tielt 300 euro. Ik kocht er een dvd-speler mee."

"Kortrijkse politiefilm !"

"Voor mijn strips maak ik het verhaal in mijn hoofd en zoek dan foto's die ik van internet en dvd's pluk," legt Dominique Dewulf uit. "Deze foto's sla ik in mijn computer op, copieer ze naar Word en print ze af. Deze prints leg ik op een lichtbak en teken de contouren over. Vervolgens schilder ik de contouren in met acrylverf. Voor mijn vier strips 'Partners', 'Lijfwacht', 'Lopend Vuur' en 'Dood Spoor' die ik in de reeks 'De Flikken Story' maakte, baseerde ik mij op de tv-reeks zelf. Soms haalde ik verkeerstekens en zwaailichten van het internet, om de tekeningen een extra accentje mee te geven."

Dominique Dewulf maakt er geen geheim van dat hij Andrea Croonenberghs, die in 'Flikken' de rol van Britt Michiels vertolkt, zeer diep in zijn hart sloot. "Ik zou haar dolgraag ontmoeten. Maar ik weet niet hoe ik haar dit moet vragen, want ik heb haar telefoonnummer niet. Hoe dan ook speelt Andrea Croonenberghs de hoofdrol in 'De Moord op de Antiekhandelaar', mijn eerste eigen 'Flikken'-strip die ik volop aan het tekenen ben."

"In deze strip vertolk ik de rol van inspecteur Dominique Dewulf, die samen met Andrea Croonenberghs een moordzaak moet oplossen. Op het einde geef ik haar een dikke kus. Ik zou dolgraag met haar de hoofdrol spelen in een Kortrijkse politiefilm, die ik zelf schrijf en regisseer."

Behalve voor Andrea Croonenberghs, heeft Dominique Dewulf ook een zwak voor het politiewerk in het algemeen. "Want dankzij mijn vriend, burgemeester Stefaan De Clerck, mocht ik op 24 april 2001 een dagje bij de politie van de zone Vlas doorbrengen," vertelt Dominique nog nagenietend. "Zo maakte ik in het Magdalenapark de arrestatie van een handtassendief mee. Achteraf vernam ik dat het om een neparrestatie ging. Ik vond het wel wat jammer dat het niet echt was. Maar ik kreeg toch een 'Certificaat van Appreciatie', en tal van leuke gadgets voor mijn politiemuseum, dat ik in mijn tuinhuis inrichtte en dat tal van handboeien, matrakken en kepies tentoonstelt."

Zopas publiceerde het nieuwe tijdschrift 'Parcifal' een fragment uit zijn strip 'Het Drama in Enschede'. "Met mijn kunst wil ik succes boeken," stelt Dominique resoluut. "De Mivaltiprijs was mijn zevende onderscheiding !"

Artikel geschreven Filip Lecluyse

<< Mentaal gehandicapt, en dan Ik word wereldberoemd >>

Dominique Dewulf ( 28 ) had bij zijn geboorte zes vingers aan elke hand, door de syndromen van Pallieter-Hall en Bardett-Biedl die hem ook licht mentaal gehandicapt maakten. Artsen haalden die twee extra vingers onmiddellijk weg. Maar dat verhinderde Dominique niet om tekenaar en Kunstenaar te worden.<< liefst een hele beroemde, >> zegt hij. Zijn naïeve schilderijen worden jaar na jaar intenser en expressiever. Strips maken van Vlaamse Films en Politieseries is zijn lust en zijn leven. Mentaal gehandicapte hedendaagse kunstenaars of oude meesters, ze vechten tegen dezelfde frustraties: <<Ik wilde mijn pas gestorven kat tekenen.Maar op papier kreeg ik haar niet zo mooi als in het echt. Razend was ik. Ik wilde definitief stoppen, maar dat kon ik niet. raar hé?<< Die noodzaak om te tekenen maakt heb tot kunstenaar >> , weet Anneleen Hendrickx, zijn tekenjuf in dagcentrum Den Achtkanter in Kortrijk.Dominique hangt er drie dagen per week in trance boven verfborstels en honderden potjes verf, netjes per tint gesorteerd. << Als enige van onze acht gasten kreeg
hij een privéatelier er is ook zo hevig. zijn stijl valt onder de term ' outsider art', zoals tentoongesteld in het Gentse Museum Dr: Guislain. Dominique won al verschillende, kleinere prijzen. Maar om te evolueren tot een echte artiest, moeten de ideeën uit hemzelf komen. Ik stimuleer hem, maar hij is een koppigaard.Hij zou beter stoppen met het overtekenen van scènes uit TV series en films >> Maar laten films en tv series met politieagenten, flikkenlichten en gierende combi's nu net zijn grootste passie zijn <<Ik wilde altijd agent worden, maar dat gaat niet voor mensen zoals ik, zegt mijn ma en ik snap dat wel. In de plaats wil ik wereldberoemd worden door mijn striptekeningen. Hoe beroemder hoe beter.>> Picasso doet geen belletje ringelen, << maar als die bekend is , ja dan even bekend >> Dominique stond ons al zwaaiend op straat op te wachten , zijn stapels strips trots geëtaleerd in zijn ateliertje Hij schenkt koffie en ratelt vlot West-Vlaams.<< Soms teken ik de miserie van het tv journaal: de tsunami of de ontploffing van de vuurwerkfabriek in Enschede op 13 mei 2000 Ja datums en cijfers onthouden kan ik goed. Ik teken dat omdat we arme mensen moeten helpen. Mensen moeten ook minder eten uit de frigo in de vuilbak gooien.>>

'LIJMOEZINE'


zijn tekenmethode is al jaren dezelfde << stap 1: eerst kies ik de film die ik wil 'verstrippen'. Robocop zie ik graag, maar vooral toch Vlaamse films. Stap 2: Anneleen of mijn familie kiest de 24 belangrijkste filmscènes. Stap 3:op mijn draagbare dvd-speler maak ik foto's van die scènes. Met computers en dvd's ben ik wél' slim'. Als ik de tsunami wil tekenen zoek ik foto's op het internet. Stap 4 ik e-mail die foto's naar mijn vader die ze dan uitprint. Stap 5 : in mijn atelier staat een lichtbak. Ik leg de Kopie erop, met een wit blad erbovenop. Ik teken de vorm over. Inkleuren en tekstballonnen maken die ik helemaal zelf.>> Dat inkleuren met dikke plakken verf, is zijn specialiteit.<< Een gezicht is nooit helemaal roze, weet je dat? Er zitten wel 10 kleuren in. Neuzen zijn het moeilijkst. Onze pa zegt dat ik enkel boksersneuzen kan tekenen, dus oefen ik om het beter te kunnen. Andrea Croonenberghs is het mooist om te tekenen.>> De tekstballonnen duren het langst.<< Ik niet goed spellen. Anneleen en mijn ma lezen de woorden na.>> Soms laten die met opzet grappige foutjes staan, zo ook op Dominiques website. Anneleen is zijn 'begeleidster' en hij droomt van een 'limousine' om naar huis te rijden.Dominique is een kei in het lospeuteren van filmscripts bij Vlaamse regisseurs Het internet is zijn wapen.<<Ik mail elke dag van 17.30 tot 19.45 in het weekeinde soms een halve dag. Ik e-mail iedereen van van wie ik een e-mailadres vast krijg . Ik begin altijd met ' Ik ben Dominique Dewulf en ik ben een mentale handicap'. Dan zijn de mensen veel vriendelijker. Als ik dat niet bijschrijf, regeren ze boos.'Hoe kom gij zot aan mijn e-mailadres verdorie ? Erik van Looy stuurde me script van De Zaak Alzheimer op, Hilde Van Miehem een dvd van haar film Dennis van Rita. Maar ook acteurs als Koen De Bouw, Joke Devynck of Jan Verhyen schijven me wel eens terug. Als dank zou ik graag mijn strips opsturen.maar niemand durft zijn adres aan mij te geven. Pff, ik vind : iedereen heeft wel iets. eigenlijk is iedereen een beetje gehandicapt.>>
BUITENSPEL
In maart geeft Dominiques familie via wwwmijnboek.be een tweehonderd tal exemplaren uit van zijn strip Buitenspel, naar de film van Jan Verheyen.<< Ik wilde hetzelfde doen met mijn strips van Flikken. Maar dat mocht niet van de VRT, iets met auteursrechten.>> Dominique schildert het best op harde operamuziek of 'the best of van de The Kelly Family. << Hoe luider, hoe beter ik me kan concentreren.>> Zoals het hoort in een schilderatelier hangen de muren vol fotomodellen in badpak. << Ik teken hen niet na. Op foto zijn ze mooier dan ik ze kan maken.>> Hetzelfde geldt voor de foto's van zijn gestorven kattin en 'beste vriendin 'Casper. zijn moeder Annie Meesseman, probeert eerlijk te zijn tegen haar zoon.<< Soms vraagt hij: 'Mama zie je aan mij dat ik gehandicapt ben?. Dan moet ik van mijn hart een steen maken en 'ja zeggen.>> Pas toen haar zoon 22 werd, Kwam ze te weten dat hij twee zeldzame genetische afwijkingen combineert.<<Door het syndroom van Pallister-Hall heeft hij een aangeboren hersentumor op de hypofyse. Door Bardett Biedl moest hij 10 jaar hormonen spuiten tegen dwerggoei en beide handen en voeten misvormd. Vlak na de geboorte amputeerden dokters de extra vingers die aan elk pink groeiden, achteraf bleken het de verkeerde vingers. Die jongen heeft maar één nier die slechts voor 26% werkt.Maar hij leeft zo graag>>meer info op de website

Artikel geschreven Artikel geschreven Katrien De Meyer

DOMINIQUE DEWULF VERSTRIPPER VAN TV EN FILM

Dominique Dewulf is een kunstenaar. Een échte Te herkennen aan de onweerstaanbare drang tot scheppen, creëren, tekenen. Zijn specialiteit: strips van Vlaamse films en politieseries. Zelf noemt hij dit: verstrippen van tv en film. Tijd dus voor een interview. We begeven ons richting Den Achtkanter, een dagcentrum in Kortrijk, waar Dominique zijn atelier heeft.

Dominique is volop aan het opruimen. Wil duidelijk een goede indruk maken op zijn interviewer . Maar ik stel hem gerust. Zeg hem dat ik ooit bij Panamarenko thuis ben geweest en dat het daar nog erger was dat rommel typisch is voor grote geneén. Op slag stopt Dominique met schoonmaken. Het is een kleine ruimte zonder daglicht. Er staat een kast vol verfpotjes van alle kleuren, netjes in het gelid als een veelkleurige leger. Ook een zetel waarin Dominique 's middags een tukje doet. Verder een tekentafel, een paar stoelen en een lichtbak. Op tafel een gans bataljon Vittel-water. De wanden hangen vol schaars geklede schoonheden uit P-magazine . Dominique brengt met het tonen van zijn verzameld werk. Tientallen strips in plastiekmapjes, meestal gebaseerd op films en tv feuilletons, maar ook non-fictie: over de vuurwerkramp in Enschede en de Tsunami . met laatstgenoemde van 300 euro , waarmee hij prompt een draagbare dvd-speler kocht ,om naar muziek te luisteren bij het tekenen.

Fan van de politie

Dominique is gefascineerd door politiefilms en -series liefst met zoveel mogelijk flikkenlichten, actiescènes en gieren de combi's . Hij is vooral fan van Flikken, Witse en Zone Stad. Van Baantjer moet hij niet weten: veel te simpel zit maar ook de politiewereld tout court interessrt hem buitenmatig . het lieft was hij agent geworden,maar dat lag nu eenmaal niet binnen zijn mogelijkheden. Om dit gemist te compenseren schiep hij al tenenend zijn eigen politiewereld. Het lieft werkte hij aan zijn strips rind Flikken'. Vooral Andra Croonenberhs tekent hij graag . Het feid dat hij een dikke boon voor haar heeft,is daar niet vreemd aan. Door die Flikken-strips kwam even in aanvaring met de VRT. Een Accout E xecutive Merchandising ( heb dat maar op je visitekaartje staan!) liet Dominique weten dat zijn Flikkenstrips niet mogen verkocht of gedisrbueerd worden.

Gelukkig krijgt hij ook goed nieuws: gedurende één dag mocht hij zijn droom van politieagent waarmake. Daar zorgde de politie van Kortrijk voor , die hem een ganse dag in haar team inlijfde. Dominique kreeg een echt politie- uniform aan en mocht in het stadspark een nepdief klissen. Er verscheenen foto's van in alle West-Vlaamse kranten. Heel even was Dominique Super-slik ( het rijmt nog ook ).

Uit zijn kast diept Dominique een politie-pet op en een polohemd met embleem van de politie. Dit doet mij denken aan de jongen met een verstandelijke handicap aan wie Luc Lamine ( zie het vorige inteview. ) politiespullen geeft. Dus vraag ik aan Dominique : ' ken jij Luc Lamine ?' Onmiddellijk knikt hij enthousiast: Jaja die ken ik, spijtig van zijn schorsing. Ik ben ' een grote fan van hem vertel dat de heer Lamine terug politie job heeft, lacht hij breed.

Hoe gaat Dominique te werk?

Eerst tekende Dominique louter ambachtelijk. Maar sinds kort heeft met goed resultaat de techniek ingeschakeld, meer bepaald lichtbak. Een strip komt als volgt tot stand: eerst moet er een scenario worden opgesteld. Nadat Dominique zijn oog heeft laten vallen op een film of tv-aflevering kiest hij er samen met zijn begeleiders en / of met zijn familie de belangrijkste scenes uit. Daar na maakt Dominique met de help van dvd-speler en computer foto's van deze scénes. Hij is een kind van zijn tijd en zegt zelf dat hij op vlak van dvd's en computers" wél slim is". Vervolgens worden de foto's uitgeprint. Die foto's legt hij op de lichtbak.Een wit blad erbovenop en het uittekenen kan beginnen. Daarna volgt het minutieus inkleuren. Overvloedig met veel verf gebruikt hij daarvoor, Hij heeft het niet voor lauwe, flauwe tinten.Hij mengt ook veel, gaat er prat op dat al zijn personages een andere gelaatskleur heb ben.Vervolgens worden de foto's uitgeprint. Die foto's legt hij op de lichtbak.Een wit blad erbovenop en het uittekenen kan beginnen. Daarna volgt het minutieus inkleuren. Overvloedig met veel verf gebruikt hij daarvoor, Hij heeft het niet voor lauwe, flauwe tinten.Hij mengt ook veel, gaat er prat op dat al zijn personages een andere gelaatskleur heb ben.'net zoals de mensen, die hebben ook allemaal een ander kleurtje'. monkelt hij.'net zoals de mensen, die hebben ook allemaal een ander kleurtje'. monkelt hij.'net zoals de mensen, die hebben ook allemaal een ander kleurtje'. monkelt hij.

Daarna zijn de tekstballonnen aan de beurt. Dat is de moeilijkste klus. Regelmatig moet hij hiervoor de hulp inroepen van zijn 'spellingmadammen': begeleider Anneleen en zijn moeder.Soms laten die echt achter bewust een foutje ongemoeid omdat het zo'n leuk effect heeft. Zo komt het bijvoorbeeld dat Anneleen op de website van Dominique zijn " begeleidster" wordt genoemd.

Als computerfanaat is het voor Dominique een koud kunstje om contact te leggen met de grote der aarde ( lees: met groten van ons Vlaams stukje van de aarde). Hij mailt regelmatig met acteurs en regisseurs. Peutert zelfs filmscenario's bij hen los. Terwijl hij werkt, heeft Dominique liefst operamuziek aanstaan, of songs van The Kelly Family. Muziek stimuleert hem, niet dat dit nodig is, want hij tekent toch aan één stuk door. Stop enkel voor een middagboterhammetje en aansluitend slaapje. Om daarna als een herboren man terug aan( de ) slag te gaan.Als computerfanaat is het voor Dominique een koud kunstje om contact te leggen met de grote der aarde ( lees: met groten van ons Vlaams stukje van de aarde). Hij mailt regelmatig met acteurs en regisseurs. Peutert zelfs filmscenario's bij hen los. Terwijl hij werkt, heeft Dominique liefst operamuziek aanstaan, of songs van The Kelly Family. Muziek stimuleert hem, niet dat dit nodig is, want hij tekent toch aan één stuk door. Stop enkel voor een middagboterhammetje en aansluitend slaapje. Om daarna als een herboren man terug aan( de ) slag te gaan.Als computerfanaat is het voor Dominique een koud kunstje om contact te leggen met de grote der aarde ( lees: met groten van ons Vlaams stukje van de aarde). Hij mailt regelmatig met acteurs en regisseurs. Peutert zelfs filmscenario's bij hen los. Terwijl hij werkt, heeft Dominique liefst operamuziek aanstaan, of songs van The Kelly Family. Muziek stimuleert hem, niet dat dit nodig is, want hij tekent toch aan één stuk door. Stop enkel voor een middagboterhammetje en aansluitend slaapje. Om daarna als een herboren man terug aan( de ) slag te gaan.

Onderhand een B.V.

Dominique is goed op weg om een Beroemde Vlaming te worden. Met de regelmaat van een stationsklok haalt hij de pers. Hij toont me zijn " stoefboek": een boek vol artikels over hem en zijn kunst. Artikels over zijn werk,Dominique is goed op weg om een Beroemde Vlaming te worden. Met de regelmaat van een stationsklok haalt hij de pers. Hij toont me zijn " stoefboek": een boek vol artikels over hem en zijn kunst. Artikels over zijn werk,zijn tentoonstellingen, zijn behaalde prijzen. Er is duidelijk in Vlaanderen nog heel wat werk aan de winkel op taalkundig gebied. Ik lees onder meer over 'tentoonstellingen van laag functionerende volwassenen' en kunstwerken van taal vertraagde'.

Met één artikel is Dominique doodongelukkig. Het verscheen in het weekend van 17 en 18 december jongleden in Het Laatste Nieuws. Auteur Katrien De Meyer begint haar artikel met het opsommen van de syndromen waaraan Dominique Dewulf lijdt. Dat vindt Dominique niet kunnen. En gelijk heeft hij. Ik zie het nog gebeuren dat een artikel rond- ik zeg maar wat- Alain Broodthaers van De Mosselpot begint met een beschrijving van een man's hamertenen en aambeien. Bij manier van spreken dan ( voor goeie verstandhouding: de heer Broodthaers heeft geen van beide ).

Maar terug naar het ongenoegen van Dominique rond dit Artikel. Zoiets doe je toch niet, zegt hij, het draait toch om wat ik presteer. Iedereen heeft toch iets. Er is geen mens zonder een mankement. De andere artikels in zijn boek bevallen hem beter. Hij vind dat hij al heel wat bereikt heeft. Maar daar stopt zijn ambitie niet. Hij wil wereldberoemd worden met zijn striptekeningen. The sky is the limit. Zegt men van West-Vlamingen niet dat het werkers en strevers zijn ? Met Dominique is dit eens te meer bewezenArtikel. Zoiets doe je toch niet, zegt hij, het draait toch om wat ik presteer. Iedereen heeft toch iets. Er is geen mens zonder een mankement. De andere artikels in zijn boek bevallen hem beter. Hij vind dat hij al heel wat bereikt heeft. Maar daar stopt zijn ambitie niet. Hij wil wereldberoemd worden met zijn striptekeningen. The sky is the limit. Zegt men van West-Vlamingen niet dat het werkers en strevers zijn ? Met Dominique is dit eens te meer bewezen

Oog voor vrouwelijk schoon

En dat oog heeft Dominique. De rondborstige fotomodellen aan zijn muren bewijzen dit. Leg je die nooit op je lichtbak?Plaag ik. Hij knikt resoluut van neen. Ik kan ze nooit zo mooi tekenen als ze op de foto staan', zegt hij. Je begeleidster hangt er niet tussen? Hij lacht. ' Dat is een goed idee Ik ga haar een foto vragen in bikini.

Op het prikbord hangt een foto van een van een échte stoeipoes: een kattin die elf jaar lang Dominique 's geliefd huisdier was, maar onlangs stierf. Om dezelfde reden als hier boven tekent hij haar niet. Ook haar kan hij niet zo mooi en lief tekenen als ze was. Hij probeerde het, maar vond het resultaat zo bedroevend dat hij er even aan dacht definitief te stoppen met tekenen. Maar gelukkig kwam hij op zijn voornemen terug.Op het prikbord hangt een foto van een van een échte stoeipoes: een kattin die elf jaar lang Dominique 's geliefd huisdier was, maar onlangs stierf. Om dezelfde reden als hier boven tekent hij haar niet. Ook haar kan hij niet zo mooi en lief tekenen als ze was. Hij probeerde het, maar vond het resultaat zo bedroevend dat hij er even aan dacht definitief te stoppen met tekenen. Maar gelukkig kwam hij op zijn voornemen terug.

Zijn ideale vrouw is en blijft echter Andrea Croonenberghs. Hij hoopt haar ooit te ontmoeten. Kan jij dat voor me regelen?' vraagt hij. Ik zeg dat ik mijn best ga doen

Dominique is professioneel

Dominique levert geen half werk. Gedaan met amateurische uitgaven. De nieuwste strip van Dominique Dewulf verschijnt bij uitgeverij MijnBoek in Gent . er komt op 7 maart 2007 een heuse persconferentie aan te pas, waarop de strip in kwestie, die gebaseerd is op de film 'Buitenspel' van Jan Verheyen ,officieel wordt voorgesteld.Zoals een echte-en hij is ook een échte heeft Dominique per mail de geschreven pers en de tv zender uitgenodigd Dominique heeft ook een manager, maatschappelijk assistent Luc Colman. Ook zijn "begeleiders" Anneleen en Brecht staan achter hem.Net als de ganse" Achtkanter" Overigens past de naam " achtkanter" prima bij een veelzijdig kunstenaar als Dominique, die ook schilderijen, beelden en levengrote poppen in papiermaché maakt. Dominique Dewulf, wereldberoemd in West -Vlaanderen . We horen nog van hem.

Artikel geschreven Kathelijne De Brauwer Inclusie Vlaanderen


KORTRIJK DOMINIQUE DEWULF MAAKT EERSTE ALBUM

Kortrijk heeft weer een striptekenaar

Dominique Dewulf (28) tekende zijn eerste officiële strip. Hij werkt in het dagcentrum van vzw Den Achtkanter. Het werk is gebaseerd op de film Buitenspelvan Jan Verheyen. Dewulf stelde zijn stripverhaal zelf voor.

Dominique heeft in Den Achtkanter zijn handen volmet kunst, zowel tekenen als stripverhalenmaken. De laatste vier maanden heeft hij hard gewerkt aan de verstripping van de film Buitenspel. Vzw Den Achtkanter heeft de strip laten uitgeven MijnBoek in Gent. Dewulf: ,, mijn strips gaan over waargebeurde verhalen zoals de ramp in Enschede en de tsunami ramp, waar ikt rouwens een prijs voor won. Ook heb ik strip over de Zaak Alzheimer. Nu is er de eerste volledige strip Buitenspel, naar de film van Jan Verheyen. De 28 jarige jongeman krijgt in Den Achtkanter alle mogelijkheden. Agogisch directeur Johan Warnez: Onze mensen hebben vooral ook telenten die we moeten ontwikkelen. Wat Dewulf betreft is dit duidelijk. Dit is geen bezigheid maar een passie."

auteursrechtelijk probleem

Dewulf maakt ook beelde, schilderijen, schetsen en levengrote popen in papier maché maar liefst maakt hij strips. Dewulf : ,, nee ik word er niet rijk van. Ik moet eerst nog de gemaakte kosten terugbetalen aan Den Achtkanter. Mijn Begeleiders hielpen me bij het formmuleren van de tekst Het is mijn eerste strip om-dat andere projecten faalden om-wille van auteurrechten.Die problemen heb ik bij Jan Verheyen niet gehad.'' ,, ik droomde al van een volgend project. ik zou graag een film maken. We we zien wel wat het wordt.En ik wil graag Andrea Croonenbergs ontmoeten. Ik heb een boontje voor Flikken. Ik heb ook al heel wat getekend over Flikken, maar ook daar is er een probleem met de auteursrechten." Als van Dewulf afhangt, komen later De Inderinger en De Hel van Tanger aan de beurt. Ook wordt Dennis van Rita verstript. En misschien volgen nog andere projecten. Dewulf heeft ideeën zat.

Artikel geschreven door Kris Vanhee 


'Buitenspel' gestript

De droom van Dominique Dewulf werd werkelijkheid. Hij bracht zijn eerste strip 'Buitenspel' uit en stelde die enthousiast aan het publiek voor.Hij droomt achter al van volgende projecten.

Dominique Dewulf uit Kuurne is een jongeman 28 met een matig verstandelijke beperking.Drie dagen per week werkt hij samen met een groep kunstenaars van Den Achtkanter in de Beeklaan in Kortrijk Deze vzw stimuleert volwassen met verstandelijke beperkingen om een professionele eindentiteit te ontwikkelen De groep is beroepshalve bezig met kunst in al zijn facetten. Dominique is heel gedreven en veelzijdig kunstenaar.Hij maakt zowel beelden als schilderijen, schetsen en levensgrote poppen in papier maché.

politiereeks

Zijn grote passie is echter het tekenen van strips. Hiervoor vindt hij zijn inspiratie in de actualiteit en in films en tv programma's.Vooral politiereeksen zoals 'Witse', Zone Stad' of 'Flikken' kunnen op zijn grote interesse rekenen Hij zoekt beelden op het internet of neemt foto's van de film.Daarna zet hij de beelden via zijn lichtbak en in stripvorm en kleurt ze in.Dominique sleepte al verschillende prijzen in de wacht. Hij won onder meer een wedstrijd van het Vlaams Parlement en zijn strip 'Oorlog, dat nooit' viel in de prijzen op een stripwedstrijd in Ganshoren. Hij maakte ook al een hele reeks Flikken-strips,maar droomde er al langer van eens een strip echt te publiceren. Met 'Buitenspel' werd zijn droom werkelijkheid. ,,, Eindelijk wou ik het liefst ' de zaak alzheimer ' of Flikken verstrippen, maar we kregen hier omwille van de auteursrechten geen toelating voor.Gelukkig waren Jan Verheyen en de producer van zijn film 'Buitenspel' wel meteen enthousiast", legt de striptekenaar uit.

Limousine

Samen met zijn begeleiders werkte hij maandenlang vol over gave aan zijn project.Op 7 maart 2007 werd zijn droom werkelijkheid en kon hij 'Buitenspel' aan het publiek voorstellen ,, Publiek is voor Dominique erg belangrijk. Hij vind het fantastisch om zijn werk aan de mensen te tonen en te horen wat ze er van vinden.Hij heeft genoten van van de officiële voorstelling waarom hij enthousiast strips verkocht en de hele avond signeerde", vertelt begeleidster Anneleen. Hoewel zijn droom in vervulling ging, denkt Dominique al aan andere projecten. ,, Ik wil graag een film uitbrengen en eens al een echte BV gevoerd worden met een limousine."Dominique kan ook erg goed overweg met internet. Hij gebruikt het niet alleen om de nodige informatie op de zoeken hij heeft ook een eigen website: 


'Buitenspel' op strip

Onlangs ging de droom van Dominique Dewulf in vervulling Met 'Buitenspel' bracht hij zijn eerste strip uit, gebaseerd op de gelijkname film.
Dominique Dewulf is een 28 jarige joneman uit Kuurne met een verstandelijke beperking.hij schilderd en maakt schetsen,beelden ,en poppen in papier maché in de kunstwerkplaats van Den Achtkanter in Kortrijk .maar zijn grootste paasie is strips tekenen.Hij haalt zijn insperatie uit de actualiteit en de televisiewereld.Vooral politiereeksen als 'Witse' en 'Flikken' kunnen hem bekoren. Omdat hij geen toelating krijgt om 'Flikken' te verstrippen, klopte hij aan bij Jan Verheyen. Die vond het meteen een hele eer dat Dominique een strip wou maken van zijn film.Dominique rust echter niet op zijn lauweren Een film maken en eens een echte BV rondtoeren in een limousine zijn zijn volgende projecten Onlangs ging de droom van Dominique Dewulf in vervulling Met 'Buitenspel' bracht hij zijn eerste strip uit, gebaseerd op de gelijkname film.

Dominique Dewulf is een 28 jarige joneman uit Kuurne met een verstandelijke beperking.hij schilderd en maakt schetsen,beelden ,en poppen in papier maché in de kunstwerkplaats van Den Achtkanter in Kortrijk .maar zijn grootste paasie is strips tekenen.Hij haalt zijn insperatie uit de actualiteit en de televisiewereld.Vooral politiereeksen als 'Witse' en 'Flikken' kunnen hem bekoren. Omdat hij geen toelating krijgt om 'Flikken' te verstrippen, klopte hij aan bij Jan Verheyen. Die vond het meteen een hele eer dat Dominique een strip wou maken van zijn film.Dominique rust echter niet op zijn lauweren Een film maken en eens een echte BV rondtoeren in een limousine zijn zijn volgende projecten 


Dominique Stelt 1e strip voor

Kortrijk - Enkele weken terug stelde Dominique Dewulf zijn prachtige stripverhaal 'Buitenspel' voor ' gebaseerd op de gelijkname film van Jan Verheyen.
Dominique is een persoon met een matig verstandelijke beperking die heel graag creatief bezig is.Het lieft maakt hij strips.Zijn insperatie halt hij uit de actualiteit, televsie, film,...Zo maakte hij al een hele reeks Flikkenstrips, Dit past in zijn fascinatie voor alles wat met politie te maken heeft.Ook publiek is heel belangerijk vaar hem. Waneer hij maar kan,pronkt hij met zijn werken.Dit gebeurt natuurlijk te weinig voor hem. Het is dat ook een hele grote droomvan hem die nu werkelijkheid werd: een strip publiceren stripverhaal 'Buitenspel' liet uitgeven bij Mijn boek in Gent.

Dominique Dewulf ziet droom gerealiseerd

'Buitenspel' gestript

De droom van Dominique Dewulf werd werkelijkheid. Hij bracht zijn eerste strip 'Buitenspel' uit en stelde die enthousiast aan het publiek voor. Hij droomt echter al van volgende projecten.

Dominique Dewulf uit Kuurne is een jongeman van 28 met een matig verstandelijke beperking. Drie dagen per week werkt hij samen met een groep kunstenaars in het kunstatelier van Den Achtkanter in de Beeklaan in Kortrijk. Deze vzw stimuleert volwassenen met verstandelijke beperkingen om een professionele identiteit te ontwikkelen. De groep is beroepshalve bezig met kunst in al zijn facetten. Dominique is een heel gedreven en veelzijdig kunstenaar. Hij maakt zowel beelden als schilderijen, schetsen en levensgrote poppen in papier maché.

Politiereeks

Zijn grote passie is echter het tekenen van strips. Hiervoor vindt hij zijn inspiratie in de actualiteit en in films en tv-programma's. Vooral politiereeksen zoals 'Witse', 'Zone Stad' of 'Flikken' kunnen op zijn grote interesse rekenen. Hij zoekt beelden op het internet of neemt foto's van de film. Daarna zet hij de beelden via zijn lichtbak om in stripvorm en kleurt ze in. Dominique sleepte al verschillende prijzen in de wacht. Hij won onder meer een wedstrijd van het Vlaams parlement en zijn strip 'Oorlog, dat nooit' viel in de prijzen op een stripwedstrijd in Ganshoren. Hij maakte ook al een hele reeks Flikken-strips, maar droomde er al langer van om eens een strip echt te publiceren. Met 'Buitenspel' werd zijn droom werkelijkheid. "Eigenlijk wou ik het liefst 'de zaak Alzheimer' of 'Flikken' verstrippen, maar we kregen hier omwille van de auteursrechten geen toelating voor. Gelukkig waren Jan Verheyen en de producer van zijn film 'Buitenspel' wel meteen enthousiast", legt de striptekenaar uit.

Limousine

Samen met zijn begeleiders werkte hij maandenlang vol overgave aan zijn project. Op 7 maart werd zijn droom werkelijkheid en kon hij 'Buitenspel' aan het publiek voorstellen "Publiek is voor Dominique erg belangrijk. Hij vindt het fantastisch om zijn werk aan de mensen te tonen en te horen wat ze er van vinden. Hij heeft dan ook genoten van de officiële voorstelling waarop hij enthousiast strips verkocht en de hele avond signeerde", vertelt begeleidster Anneleen.

Hoewel zijn droom in vervulling ging, denkt Dominique al aan andere projecten. "Ik wil graag een film uitbrengen en eens als een echte BV gevoerd worden met een limousine." Dominique kan ook erg goed overweg met internet. Hij gebruikt het niet alleen om de nodige informatie op te zoeken, hij heeft ook een eigen website : https://groups.msn.com/welkomopdewebsitevanDominiqueDewulf.

(VVK)

De strip 'Buitenspel' kost 10 euro en is te koop in de winkel van Den Achtkanter op het Plein in Kortrijk.

8500

Dominique Dewulf stelde zijn strip Buitenspel voor. We zien hem hier in het gezelschap van twee begeleiders Anneleen Hendrickx en Brecht Dejonckheere (r.). (Foto BWB)

Den Achtkanter

Dominique Dewulf is een 27-jarige jongeman die in de ban van kunst. in het crea -atelier de beeklaan 79a te Kortrijk een werkplaats die deel uit maakt van de Vzw Den Achtkanter. Werkt hij volop aan verschillende projecten. "ik maak graag kunstwerken die met politie hebben", zegt de jongeman. Zo vervaardigde ik een politieauto en ga ik ook twee politiepoppen maken. Ik ben eveneens bezig met strips. Mijn volgende projet zal een strip zijn van de film ' De Zaak Alheimer'. met goedkeuring van rigisseur Erik Van Looy. Daarnaast maakte ik al een stripverhaal over de tsunami"

Artikel geschreven door C.M foto genomen door BWB


Striptekenen als passie

Dominique Dewulf een jongen met een lichte verstandelijke handicap, heeft één passie : striptekenen. " ik verstrip enorm graag Belgische films.Het is eerder uitzonderlijk dat ik momenteel aan een eigen verhaal werk. Maar het is op zijn minst even boeiend !"

We zochten Dominique op tijdens zijn tentoonstelling in de Kortrijkse bibilotheek. Na een kort gesprek werd het al snel duidelijk : tekenen is zijn leven !" Dagenlijks lees ik schnario's en schets ik tekeningn op mijn lichtbak. Meestal teken ik strips over van Belgische films. Ik vraag de scearist in kwestie om 24 be-

"Thuis heb ik een eigen politiemuseum boordevol gadets"

langerijkste passagas uit de film te halen. Eens ik die weet,kan ik het computerprogramma Power DVD de passages omzetten in foto's. Daarna leg ik die op de lichtbak en start het tekenen.Ondertussen heb ik al heel wat strips getekend, maar niet elke strip is uitgegeven. Mijn eerste strip die van de pers rolde, is 'Buitenspel'. Ondertusseb is ook mijn tweede strip 'De hel van Tanger' gepubiceerd. Meestal werk ik anderhalf jaar aan één strip. Als die volledig is afgewerkt, ben ik daar enorm trots op !"

Twee Grote Passies

Momenteel is Dominique druk in de weer met een andere strip 'De Moord op de Antiekhandelaar'. Aangezien ik zelf het verhaal heb verzonnen en zelf alle personages op papier moeten zetten, zal het nog twee of drie jaar duren vooraleer de strip klaar is. In het verhaal speel ik de rol van hooftinspecteut. In feite heb ik twee passies : striptekenenén de politie.Thuis heb ik een eigen politiemuseum met tal van gadgets !"

Artikel geschreven door nikita vindevogel


Dominique Dewulf stelt striptekeningen ten toon tijdens Week van de Amateurkunsten

Tijdens de week van de amateurkunsten die loopt van zaterdag 23 april tot en met zondag 1 mei stelt Dominique Dewulf zijn striptekeningen tentoon op het pleintje van de Ring Shopping Kortrijk Noord. Op woensdag 27 april kan je een demonstratie van de kunstenaar meevolgen voor de Standaard Boekhandel en op vrijdag 29 april demonstreert Dominique zijn techniek op het pleintje.

nskDonderdag 21 april 2011 om 23:08

Dominque Dewulf woont in Kuurne. Van daaruit werkt hij aan zijn grootste passie : striptekeningen. Zijn inspiratiebronnen zijn de politie en de Vlaamse Film. Eénmaal per week gaat hij naar het grafiekatelier van Kunstwerkplaats De Zandberg.Door het opvragen van het originele scenaria bij de regisseur, werkt hij telkens erg doelgericht, waardoor hij de hele langspeelfilm 'verstript' tot een verhaal met eigen tekeningen. Op die manier werden reeds 'Buitenspel', 'De Hel van Tanger' en 'de zaak Alzheimer' uitgegeven.

Tijdens de week van de amateurkunsten stelt Dominique zijn striptekeningen tentoon op het pleintje van de Ring Shopping Kortrijk Noord en dit van zaterdag 23 april tot en met zondag 1 mei. Op woensdag 27 kan je een demonstratie meevolgen voor de Standaard Boekhandel en op vrijdag 29 april demonstreert Dominique zijn techniek op het pleintje.

'De Hel van Tanger' Verstript

Dominique Dewulf (31), een jongen met een lichte verstandelijke handicap, bracht onlangs de verstripte versie van 'De hel van Tanger uit'. 'Ik verstrip enorm graag Belgische films. Daarnaast schets ik portretten of schrijf ik eigen politieverhalen.'

Dominique is dagelijks in de weer met het lezen van scenario's, schetsen op de lichtbank en inkleuren van zijn tekeningen. 'Het begon als een hobby maar vandaag is het een passie. Ik heb al tal van strips getekend maar niet elke strip werd uitgegeven. 'Buitenspel', die ik in 2007 liet publiceren, was een succes. Ik verkocht 200 exemplaren. Vandaag is mijn tweede strip 'De hel van Tanger' klaar voor publicatie. De film handelt over truckchauffeur Marcel Vanloock die vals beschuldigd wordt van drugssmokkel naar Marokko. Hij werd er 5 jaar vastgehouden.' Dominique vraagt de scenaristen om de 24 à 28 belangrijkste stappen uit het scenario te halen. 'Ik maak mijn stripverhaal op basis van de geselecteerde stukken. Met computerprogramma Power DVD kan ik de verschillende passages gemakkelijk als foto verkrijgen, die kopiëren en uiteindelijk te werk gaan op de lichtbank. Ik begon in 2008 met 'De hel van Tanger' te verstrippen en ruim anderhalf jaar later ligt hij bij de uitgever. Da's toch iets waar ik enorm trots op ben.' Dominique heeft een enorme passie voor tekenen. 'Ik begon te tekenen op mijn 15de. Op mijn 18de verstripte ik voor het eerst een film. Ik heb er al tientallen op mijn naam staan maar elke strip uitgeven is onmogelijk. Ik schets ook graag portretten van mensen. Dat hoeven daarom niet altijd Bekende Vlamingen te zijn, mijn moeder, buurvrouw en goede vriendin teken ik even graag.' Een andere passie van Dominique is de politie. 'Ik teken graag strips van uiteenlopende genres maar vooral de films waar de politie in voorkomt, hebben voor mij dat tikkeltje meer. Ik ben een grote fan van Andrea Croonenbergs die vroeger in Flikken acteerde. Ik teken haar ook geregeld en heb het genoegen gehad haar te ontmoeten op de set van 'Flikken'. Om de twee jaar mag ik bij de Kortrijkse politie aansluiten. Enkele klassen van het 5de en 6de leerjaar gaan er op bezoek en dan mag ik een dagje met hen mee in uniform. Altijd een enorm leuke ervaring! Ik teken ook vaak eigen verhalen. In 'Het avontuur van de Rijkswacht deel I' speel ik de hoofdrol. Er is een gevangene ontsnapt uit de gevangenis en samen met mijn collega's los ik de zaak op. We pakken de dief op. In die strip droom ik dat ik agent ben. Voor de periode dat ik elke twee jaar naar de politie mocht, heb ik hen de vraag gesteld om één dag met hen mee te werken. Dat was geen enkel probleem en voor ik het wist had ik een politie uniform aan. Ik mocht toen ook met verf schieten.' Ook thuis blijft Dominique in de ban van de politie. 'Ik ben thuis een eigen politiemuseum met tal van gadgets die zij gebruiken. Uiteraard worden daar ook foto's tentoongesteld van mezelf als politieagent. Alles wat ik van de politie tegenkom, gebruik ik in mijn eigen collectie.' Elke woensdag trekt Dominique naar Dagcentrum De Zandberg in Harelbeke. 'Daar werk ik ook aan mijn strips of andere tekeningen. Mijn begeleider Ruben Laflere zorgt ervoor dat bepaalde strips kunnen worden uitgegeven. Samen met hem leg ik contacten met uitgeverijen.' De strip van Dominique is te koop via de website www.unibook.com. Wil je meer weten over Dominique als striptekenaar? Neem dan zeker een kijkje op de website

Artikel geschreven door nikita vindevogel 


Onze patiënten en hun hobby

Interview met Dominique Dewulf

De jonge man Dominique Dewulf -hij wordt op 10.10.10 tweeëndertig jaar- kwam voor hemodialyse op de high care terecht in september 2009. Hij had al een eigen parcours van medische en mentale zorg achter de rug. Doorheen zijn vallen en opstaan vond hij zijn ware talent, n.l. zich creatief uitleven op kunstzinnige wijze. Hij begon te tekenen, te schilderen, te boetseren, keramiek te bakken en een kortfilm te maken.

De striptekenaar

Om die verschillende kunstsoorten te kunnen beoefenen moest hij de geëigende technieken onder de knie krijgen. Die leerde hij onder meer in Thordale, de Achtkanter , de kunstatelier De Zandberg maar ook proefondervindelijk. Toen hij twintig jaar was, zag hij op tv een programma over striptekenen. Zijn besluit stond onmiddellijk vast: "Ik word striptekenaar en ik wil er wereldberoemd mee worden!" Van dan voort tekent hij de ene strip na de andere. Op het internet staan een veertigtal titels van strips die hij alleen of in samenwerking met anderen realiseerde. Als je de lijst bekijkt, zie je dat Dominique zijn inspiratie vindt in waar gebeurde feiten die sterk in de actualiteit komen en in de Vlaamse films die de laatste jaren vertoond werden. Daar strips van maken, noemt hij het 'ver-stripperen'. Het bedrijfje dat hij hiervoor stichtte, heet dan ook 'Het Verstripperke'. Onder die naam kan je op internet zijn webstek vinden:. In dit adres

De computer

"Ongelooflijk wat hij met de computer kan," beweren zijn ouders, die fier zijn op hun zoon omdat hij hierin zijn draai heeft gevonden. De computer is een belangrijk hulpmiddel geworden bij het ontwerpen van zijn strips, bv. voor het maken van de tekstballonnetjes en voor het inkleuren van de tekeningen. Door het gebruik van de computer heeft hij er ook de kracht van ontdekt voor de marketing. Als je zaken wil doen met je kunstproducten, moet je niet alleen die producten in de picture zetten maar moet je ook naambekendheid krijgen. Dominique weet beide handig te promoten op het internet. Ga maar eens kijken op het reeds opgegeven website-adres of klik gewoon op zijn naam. Dan zal je zien welke duizendpoot hij is. In een montage zie je tientallen foto's waarop zijn creaties getoond worden. Dan zal je de verschillende voorpagina's van zijn strips kunnen bewonderen. Dan zal je vernemen dat hij uw portret kan tekenen tegen de democratische prijs van 3 € in zwart-wit of aan 5 € in kleur. Dan zal je zien welke strips reeds werden uitgegeven. Zij zijn te koop aan 15 € het stuk. Dan zal je lezen dat hij contact heeft met de bekende cineasten Erik Vanlooy en Jan Verheyen en dat hij aangemoedigd wordt door tientallen BV's waaronder de ministers Inge Vervote, Freya Vandenbossche en Fientje Moerman. Eenmaal de nieuwsgierigheid is gewekt, zal je verder willen scrollen en zal je zien welke prijzen hij gewonnen heeft, aan welke tentoonstellingen hij heeft deelgenomen en nog zal deelnemen. Kortom, het is een aangename verrassing vast te stellen tot wat een dialysepatiënt in staat is.

Kunst

Jan Hoet zegt het vaak: "Kunst is emotie". Deze uitspraak geldt ook voor Dominique. Hij uit zich het best in die werkjes die gemaakt zijn met gevoel. Zijn mooiste schilderij werd gemaakt toen hij zeer boos was. Hij schilderde het in één dag. Links spat de agressie van het doek, rechts zijn de lijnen en de kleuren al braver en in het midden prijkt het hoofd van de rustige schilder die tot bedaren is gekomen. Trots toonde moeder Dewulf dit geslaagde werk in haar keuken. Actie spreekt ook uit het monumentale schilderij dat Dominique in action painting maakte in het bureau van zijn vader.

Kunst mag emotie zijn maar om een kunstwerk te maken moet je toch over degelijk materiaal beschikken. "Het beste is maar wel genoeg," redeneren Dominiques ouders en ze laten hem de beste verf, het beste tekengerei en andere benodigdheden aanschaffen bij het gekende huis Schleiper. Hij krijgt veel steun van zijn bekommerde ouders. Vader is van plan om hem op die buitengewone verjaardag van 10.10.10 een minilaptop te schenken waarmee hij kan werken als hij aan de dialyse ligt. Alzo krijgt hij er in oktober een nieuwe werkplek bij: de high care.

Het is goed dat dit verhaal eens geschreven wordt. Dialysepatiënten van de andere zalen, in dit geval de low care en de mid care, weten niet welke collega's met welke capaciteiten zich in het dialysecentrum bevinden. Daarom willen wij ze zoveel mogelijk aan bod laten komen in De Nefrofil. Dit is de manier van De Vriendenkring om ze te ondersteunen.

Dominique, deze keer kwam jij aan de beurt. We kennen je nu beter. Werk enthousiast verder aan jouw droomwereld.

Artikel geschreven door Adriën Coucke 


Flik voor één dag met Dominique Dewulf

Dominique Dewulf nam deel aan de doedag van de Kortrijkse politie. Daarop waren allerlei activiteiten voorzien die de relatie met de politie konden verbeteren. Naast kinderen uit de lagere school was Dominique één van de gastflikken. Hij mocht zelfs paraderen in een heus politiekostuum. Voor hem was het niet alleen een doedag maar ook een topdag!

Artikel geschreven door Kris Vanhee 


Zomers interview (1): Dominique Dewulf, een man met wel degelijk een verhaal van 23-07-12

Hoewel weinigen Dominique Dewulf momenteel kennen, zal de kunstwereld vroeg of laat zijn uitzonderlijk talent ontdekken. De jonge man kampt met een waar gebergte aan persoonlijke problemen, maar zijn teken-, kleur- en schilderwerk is prachtig. Het liefste toont hij wat hij kan in de vorm van stripverhalen, waarvan er al enkele zijn gedrukt. Wie die werken onbevangen bekijkt, ontdekt dat de elkaar opvolgende prentjes stuk voor stuk kunstwerkjes zijn op zichzelf. Ik had met Dominique een interessant gesprek.

Bezoek

Dominique Dewulf woont bij zijn ouders in Kuurne. Maar drie dagen per week brengt hij noodgedwongen door in de kliniek in de Kortrijkse Loofstraat. In die zin past de geïnterviewde toch in deze Kortrijkse blog (grijnsje). Voor zijn nierproblemen moet de Kortrijkse Kurenaar op dinsdag, donderdag en zaterdag aan de dialyse. Het hangt hem na meer dan drie jaar ferm de voeten uit, maar het kan niet anders. Hopelijk moet hij niet al te lang meer wachten op een ruilnier. Op Facebook brengt hij nu en dan relaas van die dialyses. Het is niet altijd een opmonterend verhaal; soms is hij er ziek van. En het ergste is de verveling tijdens de uren dat hij daar aan een machine moet hangen. Graag krijgt hij dan ook bezoek op die momenten maar hij begrijpt ook wel dat er niet elke keer mensen kunnen komen.

Ik ben hem daar in de Loofstraat gaan bezoeken op een zaterdag. Ik beloofde hem een interview. Dat is al enkele weken geleden en wellicht neemt hij het mij een beetje kwalijk dat hij zoveel geduld heeft moeten hebben eer er iets verscheen. Maar zoals een van zijn tekstballonnen (zie prent bovenaan) het zegt: "Hallo allemaal, 't is wat later geworden".

De man zonder verhaal

Dominique Dewulf is 33 jaar. Op de leeftijd van 15 jaar begon hij te tekenen en te schilderen. Hij liep school in Tordaele (Torhout) en in die instelling voor jongeren met een zekere verstandelijke beperking ontdekte en stimuleerde men dat talent. Thans kan hij zich wekelijks creatief uitleven, op woensdag, in de kunstwerkplaats De Zandberg, in de gewezen school van de Harelbeekse wijk Zandberg, juist over de Kortrijkse Ring. Niet dat hij er altijd even graag naartoe gaat; soms ziet hij het ook wel eens als een opgave of zelfs een korvee. Doch wat hij er produceert, is opmerkelijk. In de Kunstwerkplaats De Zandberg kunnen getalenteerde kunstenaars met een verstandelijke beperking zich ontplooien onder professionele, geïndividualiseerde begeleiding. Het is een afdeling van degroep ubuntu (voordien Feniks, Avelgem).

Dominique typeert zichzelf zonder daar spel over te maken als "een man met een verstandelijke beperking", hoewel die beperking nogal meevalt als je met hem een gesprek aangaat.

Zijn onmiskenbare creativiteit is tot nu vooral tot uiting gekomen in zijn strips. Hij vind vooral inspiratie in Vlaamse films - hij is verzot op film en video - die hij 'verstript', al dan niet met de medewerking van een scenarist. Zo creëerde hij al de strips Buitenspel, De Hel Van Tanger, De zaak Alzheimer, en De man zonder verhaal. Wie goed kijkt in De man zonder verhaal ziet er Dominique zelf de hoofdrol in vervullen. Maar de artiest bouwt wel degelijk aan een eigen verhaal in zijn leven. Wellicht verschijnt er binnenkort een strip gebaseerd op de kortfilm Utopia, die op zijn beurt vertrekt van de schildpad van Jan Fabre op de dijk in Nieuwpoort.

Wasco's

Verwacht geen fotografische weergave van genoemde films. Dominique Dewulf maakt van de geselecteerde filmbeelden geheel eigen prenten, die elk op zich het bekijken waard zijn. Soms hebben handen wel es zes vingers maar dat komt de expressiviteit van de prent dan wel ten goede.Ze zijn niet alleen treffend getekend. Ik kan ook mijn ogen niet afhouden van de prachtige inkleuring. Hij wendt daarvoor allerlei technieken aan, van wasco's en kleurpotloden tot computergrafiek.

Dat zijn grafisch werk ook op zichzelf kan worden bewonderd, blijkt uit de geregelde tentoonstellingen en demonstraties waaraan Dominique graag deelneemt. Zo is hij een trouwe participant aan de Week van de Amateurkunsten. Laatstleden had hij nog een stand in het Ring Shopping Center. Hij trok talrijke kijkers en verkocht verschillende strips.

Politie en gerecht

De grote droom van Dominique was een loopbaan bij de politie. Maar hij beseft nu zelf wel dat dit niet voor hem is weggelegd: "De vereisten om bij de politie binnen te geraken zijn te hoog geworden". Toch koestert hij met heel veel plezier een dag in 2002 dat hij op schok mocht met de flikken van de lokale zone VLAS (Kortrijk-Kuurne-Lendelede). Hij kreeg toen zelfs een op maat gemaakt uniform, dat hij bewaard als een relikwie.

Die bewondering voor de politie en de strijd tegen de misdaad inspireert Dominique bijzonder. Het is geen toeval dat veel van zijn strips verband houden met politie en gerecht. Hij broedt trouwens op de productie van een eigen kortfilm met medewerking van de politie. Daarvoor is hij zelf een scenario aan het uitwerken.

Verstripperke

Verschillende van zijn strips zijn intussen al uitverkocht. En dat is een prestatie als je weet dat van De man zonder verhaal er niet minder dan 2500 zijn gedrukt. Wie een exemplaar wil aankopen, kan Dominique een mailtje sturen: hetverstripperke@gmail.com. Hij heeft ook een eigen website.

Artikel geschreven door Marc Lemaitre 


Dominique Dewulf stelt striptekeningen ten toon tijdens Week van de Amateurkunsten

KUURNE - Tijdens de week van de amateurkunsten die loopt van zaterdag 23 april tot en met zondag 1 mei stelt Dominique Dewulf zijn striptekeningen tentoon op het pleintje van de Ring Shopping Kortrijk Noord. Op woensdag 27 april kan je een demonstratie van de kunstenaar meevolgen voor de Standaard Boekhandel en op vrijdag 29 april demonstreert Dominique zijn techniek op het pleintje.

Dominque Dewulf woont in Kuurne. Van daaruit werkt hij aan zijn grootste passie : striptekeningen. Zijn inspiratiebronnen zijn de politie en de Vlaamse Film. Eénmaal per week gaat hij naar het grafiekatelier van Kunstwerkplaats De Zandberg.Door het opvragen van het originele scenaria bij de regisseur, werkt hij telkens erg doelgericht, waardoor hij de hele langspeelfilm 'verstript' tot een verhaal met eigen tekeningen. Op die manier werden reeds 'Buitenspel', 'De Hel van Tanger' en 'de zaak Alzheimer' uitgegeven.


Tijdens de week van de amateurkunsten stelt Dominique zijn striptekeningen tentoon op het pleintje van de Ring Shopping Kortrijk Noord en dit van zaterdag 23 april tot en met zondag 1 mei. Op woensdag 27 kan je een demonstratie meevolgen voor de Standaard Boekhandel en op vrijdag 29 april demonstreert Dominique zijn techniek op het pleintje.


Roland man wind cultuurprijs 2010

Kuurne Roland Man wint de tweede Cultuurprijs, omwille van zijn onverdroten inzet voor cultuur- en gemeenschapsleven op Sente. Zo stond hij er aan de wieg van Triene Wup en Scarminkel. De andere genomineerden waren Carpe Diem, Striptekenaar Dominique Dewulf en Anthony Dewaele van Can'Art.

( JDP)  


Interview door Groep Ubuntu 2015

Dominique Dewulf aan het woord

We kennen Dominique van zijn werk in de kunstwerkplaats de Zandberg.
Momenteel is Dominique niet te zien in de Zandberg want hij werd onlangs geopereerd aan zijn nieren.
Dominique gaat reeds 5jaar en 4 maanden naar de nierdialyse en is de andere dagen thuis.
Hij mag nog niet terug naar de zandberg om te werken omdat hij nog niet sterk genoeg is.
Dominique is een krak in het maken van strips maar hoe gaat dat nu precies in zijn werk?
Dominique kijkt eerst naar een film. Vervolgens worden er foto's gemaakt van de film en die afbeeldingen worden afgedrukt. Daarna gaat Dominique naar een lichtbak en tekent hij de foto's over op zijn eigen specifieke manier. 
Wanneer de tekening ingekleurd is, wordt ze ingescand en geplakt in "comic life".
Daarna nog wat tekstballonnen bijvoegen en klaar is kees.
De passie om strips te tekenen kwam er naar aanleiding van een tv reportage over hoe het in zijn werk gaat om strips te maken. Dominique had onmiddellijk de microbe te pakken.
De rode draad doorheen verschillende strips zijn acties van de politie.
Dominique verkoopt ook zijn strips. Op die manier kan hij zijn materiaal om strips te maken wat bekostigen.

Voor vragen in inlichtingen kan je steeds bij Dominique

Artikel geschreven door Lore Bertel 


Buren bij Kunstenaars

HARELBEKE - Op 16, 17 en 18 oktober heeft in heel Vlaanderen 'Buren bij Kunstenaars' plaats. In Harelbeke nemen 23 kunstenaars deel aan het project. Onder hen striptekenaar Dominique Dewulf van Kunstwerkplaats De Zandberg.

Tijdens het weekend openen maar liefst 2.332 kunstenaars hun atelierdeuren in heel West-Vlaanderen. Als bezoeker kan je er kennismaken met heel diverse kunstdisciplines: beeldhouwkunst, design, fotografie, glas, grafiek, grafische vormgeving, juwelen, keramiek, kalligrafie, multimedia, schilderkunst, tekenkunst of textiel. In Harelbeke openen 23 kunstenaars hun deuren. Zo kan je onder meer voor boekbinden terecht in het Atelier André Brys aan het Koning Leopold III-plein 71, voor modern kantwerk in het Wijkhuisje aan het Broekplein en voor ambachtelijk houtsnijwerk in de Kasteelstraat 44 in Hulste.

In Kunstwerkplaats De Zandberg aan de Julius Sabbestraat tonen 40 kunstenaars met een beperking en andere kunstenaars hun talenten: zo ook Dominique 'Het Verstripperke' Dewulf. Dominique zet Vlaamse films om in striptekeningen. Hij verstripte al onder meer 'Buitenspel', 'De Held van Tanger' en 'De zaak Alzheimer'. Naast bestaande scenario's maakt hij ook eigen teksten. "Mijn inspiratiebron is misdaad en politie", zegt hij. Voor de uitvoering gebruikt hij een lichtbak, fotomateriaal, potlood en een pc. "Ik wil graag mijn tekeningen tonen aan een breed publiek", zegt hij. "Ik demonstreer ook enkele technieken." De lijst met deelnemers en de openingstijden van hun atelier vind je op www.burenbijkunstenaars.be. (PVH)

Lezersverhaal - Passie voor politiewerk

Dominique Dewulf combineert in zijn stripverhalen zijn creativiteit met zijn passie voor politiewerk. Hij stuurde enthousiast zijn verhaal in naar informatie@vaph.be en werkt momenteel aan een drieluik in stripvorm.

"Het was tijd voor een eigen scenario."

Erik Van Looy en Jan Verheyen zagen al dat het goed was. Zij gaven eerder hun goedkeuring aan Dominique Dewulf (38) om hun respectievelijke films De Zaak Alzheimer en Buitenspel 'verstript' te publiceren. Onder begeleiding van kunstwerkplaats De Zandberg werkt Dewulf momenteel aan een zelf geschreven, drieledig politieverhaal. In de hoofdrol: rechercheur Dominique Dewulf. De stad Kortrijk wordt opgeschrikt door een moord op een antiekhandelaar. Meteen doet de zaak denken aan een onopgeloste moord tien jaar eerder. Gaat het om dezelfde daders? En waarom werd de antiekhandelaar vermoord? Rechercheur Dominique Dewulf gaat tot op het bot om deze zaak op te helderen. Het scenario komt van striptekenaar Dominique die met deze moordzaak zijn eerste originele werk, een driedelige reeks rond moord, roof en wraak, inluidt. Zijn vroegere werk baseerde Dominique op bestaande series en films en waargebeurde verhalen. Zoals het driedelige Tsunami 12-12 waarmee hij enkele jaren geleden de Tieltse Mivalti-prijs in de wacht sleepte. "Nadat ik een aantal bestaande series en films gebruikte als basis, leek het me tijd voor een eigen scenario. Een politiereeks, omdat ik verzot ben op politiewerk. Had ik geen verstandelijke handicap, dan was ik nu politieagent, dat weet ik wel zeker. Dankzij de strip waaraan ik nu werk, voel ik me alsnog politieagent."

Werken met beelden

Een driedelige reeks brengt natuurlijk heel wat werk met zich mee zodat de lezer pas rond 2020 effectief zal weten wat er daar in Kortrijk allemaal aan de gang is. Voor het zover is, werkt de tekenaar in het kunstatelier De Zandberg volop aan deze reeks. "Ik heb er een eigen werkruimte, beschik over een lichtbak voor de verwerking van bestaande beelden en gebruik photoshop voor de digitalisering ervan. Samen met mijn begeleider Ruben Laflere, graficus van opleiding, verwerk ik vervolgens alles tot een beeldverhaal."

"We ondersteunen Dominique maximaal, net zoals elke kunstzinnige persoon met een handicap die hier toekomt", pikt Ruben in. "Bij Dominique houdt dat voornamelijk de minder evidente, meer technische zaken in die komen kijken bij het uitgeversvak. Het tekenen, zijn website, promotie via sociale media, dat doet hij allemaal zelf. Wel stellen we zijn werk beschikbaar in onze Artotheek, waar alle werken van onze kunstenaars te vinden zijn." Dominique kan je volgen via zijn facebookpagina waarop hij nu en dan zelfs een zelfgemaakte cartoon post. "Een beetje vuilbekkend, genre Jeroom, soms net over de top", lacht Dominique, "maar puur als entertainment en zeker nooit kwaad bedoeld."

  • https://dominiquedewulf.webnode.be
  • https://www.facebook.com/striptekenaardominiquedewulf
  • https://www.facebook.com/kunstwerkplaats

artiekel geschreven door Nick Vanderheyden


DOMINIQUE DEWULF: HET ARTIKEL


Op de Zandberg komen dagelijks heel wat kunstenaars werken. Eén van hen willen we jullie graag voorstellen.

DOMINIQUE DEWULF

Is geboren op 10 oktober 1978 in Kortrijk.

Woont in Heule.

Werkt op de Zandberg als striptekenaar.

Sinds 1995 is zijn (levens)werk ook zijn hobby.


Tijdens een interview vertelde Dominique ons het volgende:

JIJ BENT EEN STRIPTEKENAAR. HOE BEN JE HIER TOE GEKOMEN?

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in stripverhalen en tekenfilms. Een serie op TV werd mijn inspiratiebron om zelf aan de slag te gaan en stripverhalen te bedenken. Zo ben ik begonnen aan de stripreeks 'De Kortrijkse moorden'. Het 2de deel: 'Moord op de antiekhandelaar' zal in 2020 klaar zijn.

JIJ BENT HEEL CREATIEF. DOE JE NOG ANDERE DINGEN ALS KUNSTENAAR?

Ik ben hoofdzakelijk bezig met stripverhalen. Losse tekeningen en portretten doe ik ook. Daarnaast maak ik websites. Die zijn wel voor persoonlijk gebruik.

Vroeger ben ik bezig geweest met keramiek en papier maché, maar dat doe ik niet meer.

Ooit heb ik een gocart gemaakt. Dat was ook wel leuk.

WAAR WERK JIJ ZO ALLEMAAL?

Thuis doe ik heel wat werk op mijn kamer.

Vroeger werkte ik in ateliers en in de 3 Wijzen. Ik vond geen plezier in mijn werk. Via mijn familie kwam ik in 2009 in aanraking met De Zandberg. Ik kreeg er een eigen atelier.

Na een langdurige ziekte, werk ik hier nu wekelijks 2 dagen. Ik vind het zeer plezant en hoop op termijn nog meer gebruik te maken van mijn atelier.

JE MAAKT STRIPVERHALEN. HOE GAAT DAT IN ZIJN WERK?

Alles begint met een idee, iets wat in mijn gedachten komt. Soms wordt dat een tekening en meestal is het de start van een verhaal. Wanneer mijn verhaal af is, laat ik het nalezen. Daarna maak ik scenario's en zoek ik gepaste foto's op. Via inscannen en tekenen op de lichtbak werk ik de strip uit. Tot slot kleur ik alle tekeningen in.

Alles wordt in een powerpoint geplaatst en op mijn website gezet. Binnenkort ben ik ook op E-book te vinden.

WERK JE ALLEEN VOOR JEZELF OF DOE JE OOK OPDRACHTEN?

Tot op vandaag werk ik enkel voor mezelf. Voor Mentor maakte ik wel eens een stripverhaal dat in een oplage van 2500 verspreid werd. Met de Sint-Lucasgilde had ik een tentoonstelling en momenteel stel ik tentoon in Mechelen.

Grote opdrachten wil ik niet echt doen. Wel zou ik het zien zitten om cartoons te maken voor AktUA. Dat lijkt me een haalbare uitdaging.

HEB JE TOEKOMSTPLANNEN? ZIJN ER MENSEN MET WIE JE EENS WIL SAMENWERKEN? WAT ZIJN JOUW DROMEN?

Ik zou graag eens met Patrick Coppens, een tekenaar en Pieter Aspe, een schrijver samenwerken.Stel je voor dat mijn tekeningen in zijn boeken komen. Dat zou pas leuk zijn.

Verder hoop ik mijn werk te kunnen tentoonstellen in de regio Kortrijk. Ik wil een kortfilm van mijn verhalen maken. Wie weet win ik zo de Kortrijkse Award.

ALS MENSEN JE WILLEN BEREIKEN, HOE DOEN ZE DAT HET BEST?

Contact opnemen kan op Kunstwerkplaats De Zandberg, Julius Sabbestraat 45,8530 Harelbeke of telefonisch op 056 73 60 50.

Of je mailt naar dominique.nuyttens@groepubuntux8k.be of ruben.laflere@groepubuntux8k.be.

Bezoek ook eens www.kunstwerkplaatsdezandberg.be.

Dominique, we danken je voor je verhaal. We wensen je veel succes in de toekomst en wie weet werken we ooit samen.

Lokale kunstenaars te gast in buurthuis De Zandberg 

Donderdagnamiddag kon men in buurthuis De Zandberg werken zien van Dominique Dewulf. Dominique is een kunstenaar met een beperking die naar de kunstenwerkplaats De Zandberg komt en er stripverhalen tekent. Het werk van Dominique Dewulf bevindt zich binnen de comic-uitgavewereld. Dominique Dewulf uit het Kortrijkse Heule kwam in het jaar 2015 op het idee om een stripverhaal te tekenen met zichzelf als het personage als rechercheur van de Kortrijkse gerechtelijke politie.Uitgangspunt zijn bestaande of zelfgeschreven scenario's van Vlaamse misdaad- en recherchefilms. Stilstaande beelden en collages van internetbeelden vormen het vertrekpunt voor wat een eigen verhaal word. De verschillende scenes worden eerst geschetst, later getekend met fineliner. De bekomen beelden worden met digitale beeldbewerkingsprogramma's gemanipuleerd tot eigen comics, en in een stripvorm gegoten.Stripreeks De Kortrijkse Moorden In deze 4-delige reeks kruipt de tekenaar zelf in de huid van het hoofdpersonage, rechercheur- commissaris Dewulf. Meteen ook een nieuwe wending in het werk van Dominique Dewulf, die tot voor kort enkel bestaande verhalen in stripvorm herwerkte.Voor de eerste keer schreef de tekenaar ook het scenario. En werkte de karakters uit.Het werkproces nam enkele jaren in beslag, en werd met grote zorg van scenario tot afgewerkte tekening uitgewerkt.Dominique is een koppige en strenge veertiger van de Kortrijkse gerechtelijke politie. Hij houdt zich voornamelijk bezig met moordzaken. In zijn carrière heeft hij talrijke moordzaken opgelost. Hij is heel gedreven in zijn job.Vier spannende verhalen lang word je meegenomen in de wereld van misdaad, spannende intriges uit het dagelijks leven van de commissaris.De ruime streek rond Kortrijk vormt het decor van deze politiethriller.Antiekhandelaar In de moord op de antiekhandelaar in het 2de deel van de stripreeks wordt de antiekhandelaar vermoord. Rechercheur Dominique Dewulf wordt ter plaatse geroepen en treft naast het lijk een kapot beeld, het moordwapen en wit poeder. Anne-Anne-Marie deweale, de tijdelijke partner van Dominique, herkent het kapotte beeld uit het dossier van een oude moord van tien jaar geleden op een antiekhandelaar uit Antwerpen. De dader had zich destijds dood geschoten. Er waren echter nog een aantal zaken onduidelijk die niet onderzocht geweest zijn omdat de zaak gesloten was. Door deze nieuwe moord wordt de zaak terug geopend.

Hebben de twee moorden iets met elkaar te maken en heeft deze moord iets te maken met het witte poeder naast het lijk?

Maak kennis met het politiecommissariaat van Kortrijk.


stripreeks de Kortrijkse moorden

Dominique Dewulf is een man met een verstandelijke beperking
Hij is 41 jaar en is striptekenaar van beroep en werkt op de kunstwerkplaats de zandberg te Harelbeke.

Hij werkt er 2 dagen en heb daar zijn eigen atelier ruimte
Hij is momenteel bezig met een stripreeks de Kortrijkse moorden die later een inkijkexeplaar zal worden

Deel 1 moord in de brouwerij
Deel 2 moord op de antiekhandelaar
Deel 3 gewelddadige roofoverval
Deel 4 Wraak

Meer info over de stripreeks de Kortrijkse moorden :

Buren bij kunstenaars in kunstwerkplaats de Zandberg Harelbeke

Naar jaarlijkse gewoonte stonden ook dit jaar de atelierdeuren open voor een kunstminnend publiek. Je kon er onder meer kennis maken met de nieuwe technieken die Dominique Dewulf, striptekenaar, gebruikt om zijn stripverhalen tot stand te brengen.

Dominique liep school in Tordaele (Torhout), waar hij de knepen van het striptekenen leerde. Zijn eerste werk was het tekenen van eigen 'Simpsons' verhalen in 1995. Dominique sleepte ook al meerdere prijzen in de wacht:
- in 2000 kwam er een tekenwedstrijd van het WIV te Gent 'ik heb een droom', hij won er de 2de prijs

- in 2001 won hij de publieksprijs van de tekenwedstrijd kunst
- in 2002 won Dominique een troostprijs bij een stripwedstrijd
- in 2005 kaapte Dominique dan de eerste prijs weg bij een tekenwedstrijd van Mivalti met als thema 'water, lucht, vuur'.

Daarnaast zijn de werken van Dominique ook vaak te zien tijdens tentoonstellingen.
Intussen kan Dominique al heel wat stripverhalen op zijn palmares schrijven. Momenteel werkt hij aan een nieuwe 4-delige stripreeks de Kortrijkse moorden, waarmee hij in 2015 is begonnen.

"Uitgangspunt zijn bestaande of zelfgeschreven scenario's van Vlaamse misdaad- en recherchefilms die ik volg op tv. Stilstaande beelden en collages van internetbeelden vormen het vertrekpunt voor wat een eigen verhaal word. De verschillende scenes worden eerst geschetst, later getekend met fineliner. De bekomen beelden worden met digitale beeldbewerkingsprogramma's gemanipuleerd tot eigen comics, en in een stripvorm gegoten. Het werk wordt in beperkte uitgave uitgebracht." Aldus Dominique.

Dominique heeft ook een eigen website: 

/... en Facebookpagina.



FVW / Foto FVW

Dit is jouw Kortrijk!    

Met deze rubriek gingen we het afgelopen jaar op zoek naar beelden met een verhaal. Deze maand botsten we op een bijzonder plaatje van Dominique Dewulf. Vanaf januari brengen we hier een nieuwe rubriek.

Dominique Dewulf woont in Heule en is striptekenaar. Ondanks zijn verstandelijke beperking heeft hij al een indrukwekkend oeuvre bij mekaar getekend. "Vroeger gebruikte ik stilstaande filmbeelden als vertrekpunt. Zo 'verstripte' ik al de films De Zaak Alzheimer en Buitenspel." Maar na zijn stripversies van bestaande verhalen vond Dominique het stilaan tijd om eens zelf een scenario uit te werken. "Ik werk momenteel aan een driedelige politiereeks: De Kortrijkse Moorden." Onder begeleiding van kunstwerkplaats De Zandberg in Harelbeke tekent Dominique twee dagen per week in zijn eigen atelier: Het Verstripperke. Zijn striptekeningen bieden de lezer een originele kijk op Kortrijk.

Stripreeks de Kortrijkse Moorden

16 april 2021 BDK 

In deze 4-delige reeks kruipt de tekenaar Dominique Dewulf zelf in de huid van het hoofdpersonage, Hoofdinspecteur inspecteur commissaris Dewulf. Meteen ook een nieuwe wending in het werk van Dominique Dewulf, die tot voor kort enkel bestaande verhalen in stripvorm herwerkte.

Voor de eerste keer schreef de tekenaar ook het scenario. En werkte de karakters uit. Het werkproces nam enkele jaren in beslag, en werd met grote zorg van scenario tot afgewerkte tekening uitgewerkt. vier spannende verhalen lang word je meegenomen in de wereld van misdaad, spannende intriges uit het dagelijks leven van de commissaris.

De ruime streek rond Kortrijk vormt het decor van deze politiethriller. Maak kennis met het met de eerste misdaadreeks van Dominique Dewulf

Wie is Dominique

Dominique Dewulf (°10/10/1978) woont bij zijn ouders in het Kortrijkse Heule. Hij heeft een verstandelijke beperking en een vorm van autisme. Hij kan momenteel niet gaan werken naar de kunstwerkplaats De Zandberg omdat hij een risicopatiënt is voor het coronavirus. Hij werkt van thuis uit aan zijn stripverhaal 'De moord op de antiekhandelaar', het tweede deel uit de reeks 'De Kortrijkse Moorden'. Hier kruipt de tekenaar Dominique Dewulf zelf in de huid van het hoofdpersonage, commissaris Dewulf.

De vierdelige reeks is meteen ook een nieuwe wending in het werk van Dominique Dewulf, die tot voor kort enkel bestaande verhalen in stripvorm herwerkte.

Voor de eerste keer schreef de tekenaar ook het scenario en werkte hij de karakters uit. Het werkproces van scenario tot afgewerkte tekening nam enkele jaren in beslag. Hij begon eraan na zijn niertransplantatie in 2015. Vier spannende verhalen lang word je meegenomen in de wereld van misdaad en spannende intriges uit het dagelijks leven van de commissaris. De ruime streek rond Kortrijk vormt het decor van deze politiethriller. Maak kennis met de eerste misdaadreeks van Dominique Dewulf: 

Voor de redactie & frontmontage: Bernard Decock

Striptekenaar Dominique Dewulf mag tekening leveren voor boek Patrick Van Gompel 

Striptekenaar Dominique Dewulf mag tekening leveren voor boek Patrick Van GompelIn het najaar komt een boek uit van VTM journalist en verslaggever Patrick Van Gompel met memories over meer dan 40 jaar journalistiek in Vlaanderen. Patrick is ook een stripliefhebber en van hem werden ook tal van tekeningen gemaakt. Ook West-Vlaams striptekenaar Dominique Dewulf, die werkt in kunstwerkplaats De Zandberg in Harelbeke, maakte reeds tekeningen van Patrick Van Gompel. In het boeken zullen meerdere tekeningen die van Patrick zijn gemaakt, worden opgenomen. Daarbij ook een tekening die Dominique Dewulf heeft gemaakt. Dominique is dan ook bijzonder fier dat één van zijn werken in het boek wordt opgenomen.

Voor de redactie & frontmontage: Filip Van Loo 

Dominique Dewulf
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin